19 Aralık 2013 Perşembe

İstenmeyenlerden

Okura Not: Ben bu yazıyı bu şarkı eşliğinde yazmıştım. Siz de okurken ucundan dinleseniz hoş olabileceğini düşünüyorum.

        Mesafe denen bir illet var ya hani. Ondan nefret etmeyen var mı? Kimse onu istemiyorken neden acaba aramızda gezinmeye devam ediyor? 
        Kimi zaman kilometreleri ifade ediyor. Sevdiğiniz insanların veya ihtiyaç duyduklarınızın saatler süren yolculuklar kadar uzağınızda olması gibi. İstediğinizde "Gel bir çay içelim." diyemediğiniz, omuzlarında salya sümük ağlayamadığınız durumları sunan yüzsüz bir şey. Devamında özlemi getirmesi yetmiyor gibi yalnız bile hissettirir o.
       Ama bir de insanlarla aranıza giren mesafe var ki bu daha da ağır. Bir takım durumlar yüzünden siz ondan uzaklaşırsınız, ya da o sizden. Her iki durumun da aslında istenmeyen olduğu zamanlar insanları cidden sıkıntıya sürüklüyor. Özellikle de karşılaşınca...
       Eğer mesafeyi o koyduysa ve haberiniz yoksa, size açıklamasını bekliyorsunuz. Fakat soramıyorsunuz. Adamı kudurtmuyor mu sizce de? Patlama noktasına sürüklemiyorsa ne alâ! Sizi görünce kaçacak seviyelere geliyor; ancak sizin ne olup bittiğinden haberiniz bile olmuyor.
       Siz tarafından araya giren, sizin bu durumdan hoşnut olmadığınız ama öyle olması gereken mesafe türünü ele alalım biraz da. Az önce bahsettiklerimle tamamen çelişen, karşı tarafın sormasını beklemekten helak olduğunuz bir olay. Bir taraftan lanet mesafenizi korumanız gerekiyor, oysa biliyorsunuz ki siz bunu pek de istemiyorsunuz. Gerekçeler her zaman sıkıntı yaratıyor. Derdinizi anlatmanız lazım, belki de söyleyecek bir okyanus dolusu laflara sahipsiniz... Hahaha biliyorsunuz ki mesafe buna izin vermeyecek. Sadece bekliyorsunuz, karşı taraf sorsun diye. Ki o da sizden bekliyor.
       Bu mesafe sorunlarına katlanmaktan başka bir çare varsa uygulamak, yoksa bir kahve alıp aklı dağıtacak bir uğraşla vakit öldürmek akıl kârı olsa gerek. En azından başka sorunlara odaklanmak. Yoksa kafayı yedirteceği açık.

1 yorum:

  1. Mesafeler sadece rakamlardan ibarettir eğer sevgi varsa.kavuşmaya gün saymakta ayrı bir heyecandır. Ama şüphe varsa. Anlattığınız cümleler daha çok anlam kazanıyor

    YanıtlaSil