3 Haziran 2014 Salı

Sessizliğin Gölgesi


Biraz sessizlik.
Hayatı tanımanın yollarından biridir sessiz kalmak gözlemlemek. İnsan her yalnız kaldığında düşünmez mi durumunu? Yalnızlık, başarısızlık, mutsuzluk ve bu gibi bir çok şeyden ibarettir hayat.Belki de sadece anı yaşadığınızı düşünseniz de kendini dinlememenin verdiği o pişmanlık büyüktür.Karar veremezsiniz sonunda kendinizi dinlemedikçe kendi kararlarınızı vermekten uzaklaşırsınız halbuki. Yaşamın bir amacı vardır her ruhun bedenine giriş amacı. (Tabi bir ruh var mı bilemeyiz bu konuda nötr davranmayı tercih ediyorum)Amaçsız kaldığında intihar eder insanlar ya da yaşayan bir ölü olmaya karar verirler. Amaç nedir? Neden konur? Bunu aslında biz yapmayız hayat bize yaptırır. Hayatın bizimle oynadığı oyun bittiğinde ise hep yenilmiş oluruz, o amacına ulaşır.
Biraz sessizlik kalmalı yaşamımda.
Belki biraz arkadaş ve çok amaç. Uğraş lazım hayata.Çünkü uzun biliyor musun?Bir süre sonra sıkılmak için yeterince uzun.En sevdiğim yemekleri hep yarıda bırakırım çünkü gerçekten tadında bırakmak deyimi gerçekten insana yaşama hazzını veriyor ki bana göre yaşam da tadında bırakılmalı.Bir gün hayatımı düşündüğümde belki pişmanlık belki de mutluluk ne yaşıycağımdan emin değilim kimin hayatını nerede yaşayacağımdan. Çünkü ben amaçlarımı bırakmış hayattan zevk almayan biriyim.Ah evet kimseye tavsiye etmiyorum.Uzaktan baktığında güleç ve mutluyumdur ama hayattaki amacını kaybedenler işte onlar boku yedi.Bir sürü şey yazdım sayfalarca fakat gerçekten konudan çok saptığımı içimde hayata savaş açtığımı farkedip bir konuşma havasında boşluğa tetitler savurduğumu farkettim.Ama sessizlik lazım yaşama be. Kendinle yalnız kalman lazım. Resim yap.Bir şeyler çal.Bir sürü kitap oku ya da film izle.
Sonra bir sigara yak üstüne de ki; neyse boşver bir şey deme,diyeceksin de ne olacak ki yakmışsın bir kere sigaranı. Yakmasaydın o zaman hadi neyse.
Sessizlik bir koltuk sessizlik bir örtü, görmeden elini atıp düşürdüğün çaresiz gözyaşlarını yere akıtan bir kahve. Hey onunla barış. Çünkü sen tek başına doğdun çocuk. Senin popona vurduklarında yan ameliyathanedeki bebek senin için ağlamadı. Evrenin tek verdiği şey yaşamken ona bile ağlayarak başlıyorsan çocuk. Teksin işte.
Bırak kendini sessizliğe.
Yak bir sigara.
Boşver her şeyi işte.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder